29. FFHN-MFF

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival  bice održan od 1. do 7. avgusta 2015. Ova mediteranska svetkovina filma  ostaje pri konceptu  moderne, otvorene i dinamicne  manifestacije  koja ce i ubuduce  zauzimati važno mjesto na kulturološkoj mapi regiona ali i Evrope.

 

.

Mlada publika obećava buducnost festivala u Herceg Novom

Festival u Herceg Novom vas na prvi pogled osvoji svojim šarmom, što mu ga svakako daje okruženje u kojem se održava i jedan veoma ležeran pristup. To ne znači da nema organizacije, ali nema pritiska i nema žurbe. Naprotiv. Nekako festival ponudi ono što ima, a to je dobro odabran umetnički program i to veoma dobro komunicira sa publikom.

Jedno od najuspješnijih festivalskih izdanja

Ovo je sigurno bio jedan od najuspješnijih festivala do sada, po broju selekcija, kvalitetu i broju filmova, po broju gostiju i medija. Imali smo najbolje filmove iz regiona ali i iz Evrope, kvalitet je ispoštovan u svim selekcijama, a nije nimalo lako dobiti najbolje filmove. Festival je profilisan kao događaj koji će obilježiti godinu u Herceg Novom Crnj Gori i regionu.

Kraj jednog kao početak novog festivala

Kada se sumiraju svi rezultati 29. FFHN MFF možemo se poslužiti rečenicom da dobar posao ima  milion mana a loš samo jednu, ništa ne valja. Mi smo sigurno  u prvoj kategoriji, napravili smo sigurno dobar posao u organizacionom, progranmskom i medijskom smislu, ali smo isto tako uočili da na nekim mjestima  postoje momenti prezasićenosti i napregnutosti. Time ćemo se pozabaviti u narednom periodu.

Festival je trenutak filma i sreće

Projekcijama filmova „Gorčilo“ Milana Karadžića i „Pjesma moje majke“, turskog reditelja Erola Mintasa, kao i uručenjem festivalskih nagrada, na Kanli kuli i opet pred punim gledalištem,  završen je 29. FFHN MFF.

Nagrade

Nagrade

Katalog 29.FFHN 2015

katalog28

Program 29.FFHN 2015

katalog28

Pokrovitelji

vlada-ministarstvo-kulture

opstina-herceg-novi

Donator

herceg-novi-travel

Izvršni producent

herceg-fest